[googlef4ba090ba9c17c4d.html] GMcooking: Tiramisu

Friday, July 29, 2011

Tiramisu

Om het hierna volgende bericht over gezonde muesli volledig te ontkrachten gooi ik hier het niet te versmaden recept voor tiramisu in de strijd!

Oh, oh, oh er gaat toch niets boven dit toetje! Mijn eerste versie kreeg ik van mijn schoonzus en die heb ik jaren gebruikt. Maar recentelijk wees een andere vriendin mij op het recept uit het kookboek Twaalf. Dit is hetzelfde idee alleen zitten er 5 eieren meer in het recept. Aangezien ik dol ben op eieren leek dit zeer aantrekkelijk;-)

Als je dit recept volgt heb je een grote ovenschaal nodig waar je met 8 personen makkelijk van kunt eten. En als ik zeg makkelijk dan bedoel ik ook makkelijk! Want bij mij zijn ze er dol op. Wil je er met vier personen van eten dan doe je alles door de helft. Net zo makkelijk. Maar gebruik dan wel een kleine schaal.

Splits de 6 eieren en klop de eiwitten in een schone kom stijf. Klop het eigeel met de 125 gram suiker totdat het lichter van kleur wordt. Klop er vervolgens 500 gr mascarpone en een flinke scheut marsala door. Je kunt de marsala ook door de koffie doen als je dat lekkerder vindt.

Zet 3.5 dl sterke koffie (ongeveer twee grote nespresso's) en doop de lange vingers er aan een kant in. Zo blijven ze toch lekker knapperig. Voor een grote schaal heb je twee pakken lange vingers nodig. Leg ze lekker dicht op elkaar op de bodem van de schaal.

Spatel heel voorzichtig de eiwitten bij het eigeel en verdeel de helft ervan over de lange vingers. Maak weer een laag met koekjes en verdeel dan de rest van het mengsel over de lange vingers. Zet de schaal in de koelkast en laat hem enkele uren opstijven. Drie uur in ieder geval. Zeef de cacao over de tiramisu voordat je heb gaat opeten.

Bon appetit!
GM

1 comment:

  1. Hmmmmm lekker hoor dit gelijk proberen.

    ReplyDelete