Voor alle mensen die wel eens aan de lijn willen doen of gewoon iets gezonder willen eten: je kunt ook zelf muesli maken. Heel makkelijk om te maken en ook nog eens heel lekker! Je moet alleen even naar de natuurwinkel om een en ander te halen. Ik maak twee potten vol en daar eten mijn man en ik ongeveer twee of drie weken van.
Wat je nodig hebt is het volgende:
gerstvlokken
havervlokken
speltvlokken
rozijnen
geschaafde amandelen
gedroogde kokos
lijnzaad
pompoenpitten
en eventueel nog gedroogd ander fruit of andere nootjes
Het gaat er een beetje om dat je de tarwe vermijdt. Dit schijnt een luie koolhydraat te zijn die gelijk omgezet wordt in suiker. In alle muesli's die ik zag, ook in de natuurwinkel, zit tarwe dus toen heb ik besloten om hem maar zelf te maken.
Hoeveel je van alles nodig hebt, hangt af van wat je zelf lekker vindt. Ik neem altijd eenderde gerst-, haver-, en speltvlokken. Die doe ik in een ruime kom en doe daar dan 200 gram kokos bij, twee zakjes van 100 gram geschaafde amandelen, veel lijnzaad, veel pompoenpitten (zeker 200 gr) en lekker wat rozijnen.
De pompoenpitten en de amandelen rooster ik van te voren in een droge koekenpan. Let op dat de amandelen niet verbranden. Dit gaat vrij snel dus zet het vuur niet te hoog en blijf er even bij! De pompoenpitten gaan lekker poppen in de pan. Dit geeft de muesli meer smaak. Laat hem dan wel goed afkoelen voordat je hem in potten doet!
Hussel de muesli in de kom goed door met je handen en proef hem even zodat je weet of je misschien nog iets moet toevoegen.
Op naar de natuurwinkel en genieten maar!
GM
No comments:
Post a Comment