Eigenlijk moet je nooit je eigen superrecepten weggeven maar vooruit dan maar. Dit is trouwen geen recept van mijzelf maar van Marcus Wareing. Wie? Ja precies, Marcus Wareing. Hij heeft het boek: How to cook the perfect..... geschreven. Maar daar staan een paar hele fijne recepten in waaronder het recept voor de perfecte cheese cake. En lekker is 'ie!
New York cheese cake
Verwarm de oven voor op 150 graden. Om de bodem te maken moet je 135 gram digestive koekjes verkruimelen en mengen met 60 gram gesmolten boter. Ik gebruik zelf echter bastogne koeken. Die geven veel meer smaak aan de taart. Druk het mengsel goed vast op de bodem en zet de vorm in de koelkast. Gebruik hiervoor een vorm van 20 cm. Ik bedek de bodem altijd met bakpapier voordat ik hem vastklik in de ring. Het overtollige papier knip ik er daarna af. Let er wel op dat er meestal wat vocht uit de vorm drupt tijdens het bakken. Je kunt hem dus het best op een bakplaat bakken.
Ik doe vervolgens 5 pakjes Mon Chou in een kom samen met 200 gr witte basterdsuiker, 6 eetlepels room of dikke yoghurt, 30 gr maismeel en 4 grote eieren. Klop dit met de mixer door elkaar en doe het in de vorm. Je kunt ook wat extra's toevoegen als limoensap en rasp of iets anders dat je lekker vindt. Bak de cheese cake in het midden van de oven in ongeveer anderhalf uur. Hou hem tegen het einde van de baktijd in de gaten want niet iedere oven is hetzelfde. Op een gegeven moment zie je dat hij nog een klein beetje wobbelig is maar wel gaar. Als je hem te lang in de oven laat staan wordt de bovenkant bruin en dat wil je niet. Je kunt hem zo serveren of je kunt er wat fruit bij doen. Frambozen zijn er heel lekker bij!
Kind kan de was doen, toch?
Groetjes,
GM
PS: De koekjes kun je verkruimelen met de staafmixer. Mijn staafmixer heeft zo'n klein keukenmachientje erbij waar je de koekjes in kunt doen.
No comments:
Post a Comment