[googlef4ba090ba9c17c4d.html] GMcooking: Lekker kopje soep voor bij dit ......weer

Saturday, July 16, 2011

Lekker kopje soep voor bij dit ......weer

Ik heb drie keer gefietst vandaag en het ook nog eens drie keer droog gehouden. Bijna niet mogelijk met al die regen vandaag. Dus was het met de lunch tijd voor een lekker warm soepje. Ik had van de week een doosje cantharellen gekocht en die moesten hun weg vinden naar de soep. Heb een ui in ringen gesneden en die heel langzaam laten smoren met een snufje zout, een teentje knoflook en wat thijm. Vervolgens de cantharellen erbij gedaan en die ook nog even laten meebakken. Doe er daarna wat bouillon bij en laat nog even koken. Voor twee personen heb ik een doosje cantharellen gebruikt en een halve liter bouillon. Hoeft maar heel even want alles is al bijna gaar.
















Als je hem zo serveert is het een licht soepje. Om hem wat meer body te geven heb ik er een gepocheerd eitje in gedaan. Gepocheerde eieren vind ik onwijs lekker maar ik maak het bijna nooit omdat het zo ingewikkeld lijkt. Als je in de kookboeken kijkt staat er een heel verhaal in over deze bereiding. De eitjes moeten heel vers zijn, er moet azijn in het water en het water mag niet koken maar alleen een beetje bubbelen. Gewoon maar proberen dus.

Heb een brede pan gevuld met water en die heb ik in de gaten gehouden totdat hij zachtjes ging bubbelen. Toen heb ik het vuur zacht gezet en er voor de zekerheid een scheutje azijn bij gedaan;-). Hoe vers de eieren zijn weet ik niet maar bij ons gaan er twee dozen per week door dus ik neem aan dat mijn omloopsnelheid hoog genoeg ligt, ha, ha. Uit een kommetje heb ik toen voorzichtig een eitje laten glijden. Nu kun je met een lepel het eiwit om de dooier heen vouwen maar dat lukte nog niet helemaal zoals je op de foto ziet. Misschien was het eitje toch niet zo vers? Ik heb ook wel gehoord dat je een klein draaikolkje kunt maken. Daar kun je dan het eitje in laten glijden. Nu even een paar minuten wachten en klaar is kees. De tijd is afhankelijk van de grote van het ei. Ik heb de mijne even stuk gemaakt om te zien of hij goed was. Moet zeggen dat het heerlijk smaakte in de soep!

Met al die regen is er natuurlijk maar een fijne plek in het huis en dat is de keuken!

Gauw erheen,
GM

No comments:

Post a Comment