Het is vandaag zomaar een regenachtige dag en dan kan er ineens iets moois ontstaan! De verf staat al in de gang. De kwasten liggen klaar om gebruikt te worden en dan toch moet er iets anders gebeuren. Ben helemaal geen computer mens. Gooi ze het liefst alleen maar uit het raam als ze weer eens niet doen wat ik wil. En dat gebeurt nog al eens;-)
Zo vond ik mezelf op zoek gaan naar foodblogs omdat dat eigenlijk het enige is dat me interesseert op google. Ik kwam terecht op het blog Orangette en las over gekookte boerenkool, rabarber met witte wijn en vanille etc. Orangette is verkozen tot best overall foodblog. Nou heb ik die aspiratie geheel niet maar vind het idee van zo'n blog wel heel leuk! En nou blijkt een blog maken helemaal niet moeilijk. Zelf zo makkelijk dat ik het, samen met een nieuw gmail account, binnen een kwartier voor elkaar had! Bioscoopkaartjes bestellen kost meer tijd.
En zo is er iets nieuws geboren......
Omdat ik dus niet vaak op internet te vinden ben, heb ik dus geen idee hoe een blog werkt, hoe vaak je iets moet posten, of je reacties krijgt etc. Maar heb besloten om me daar door niet te laten tegen houden! In mijn omgeving vind je mensen die of goed kunnen koken of niet kunnen/willen koken. Degenen die niet kunnen/willen koken vinden het heel fijn om aanwijzingen of simpele recepten te krijgen en degenen die goed kunnen koken willen ze graag delen. Hopelijk wordt dit blog een manier om beide groepen te herenigen!
Zal je even wat meer vertellen over hoe ik kook. Ik kook gezellig. Een vagere omschrijving kan ik geloof ik niet geven maar zo is het nu eenmaal. Ik bezit een groot aantal kookboeken waar ik graag in kijk maar aan het eind van de dag kijk ik in mijn koelkast en flans iets in elkaar. Ik vind het vervelend om een boek naast me te hebben liggen terwijl ik in de pannen sta te roeren! Ik heb gemerkt dat ik heel visueel ingesteld ben. Kijk heel graag naar kookprogramma's omdat ik daar inspiratie op doe. Het liefst kijk ik naar bijv The Naked Chef van Jamie Oliver omdat ik daarna in de boeken nog even na kan kijken wat er precies in het gerecht zat. Maar het moet vooral simpel zijn zodat ik er niet voor naar de winkel hoef en blijf zitten met een half blikje, zakje of pakje.Het recept van Orangette is er zo een. Simpel en lekker. Denk ik. Ga hem zo maken. Moet ik hem dan eerst even maken en daarna het recept hier vermelden of.....
Kikkererwten salade
Men neme een blikje (goede) kikkererwten......hi, hi. Spoel ze lekker af en doe er wat grof zeezout bij. Meng wat limoensap met lekkere olijfolie en doe dat erbij. Tenslotte rasp je er lekker wat parmezaanse kaas over. Lijkt me heerlijk.
Limoenen heb ik eigenlijk standaard in huis. Je kunt ze heel lang in de groentela bewaren. Parmezaanse kaas bewaar ik daar ook en blijft een paar weken goed. Dus gewoon kopen en gebruiken!
Volgende keer zal ik een eigen recept plaatsen maar soms moet je inspiratie eren. Als mijn bietjes klaar zijn om te oogsten kun je een recept verwachten om het loof lekker mee klaar te maken. Het recept daarvoor is van mijn schoonzus Anita maar dat moet ze me maar vergeven. Uiteindelijk zijn alle recepten die je gebruikt van iemand anders.... Zelfs als je ze zelf bedacht hebt, zullen ze al bestaan;-)
Groetjes,
GM
No comments:
Post a Comment