[googlef4ba090ba9c17c4d.html] GMcooking: Appelkruimel mmmhhm.....

Thursday, September 8, 2011

Appelkruimel mmmhhm.....

En dan zo'n heerlijk toetje dat zo goed past bij dit weer. Je merkt dat je met dit weer de salades een beetje links laat liggen en al met 1 oog kijkt naar de pepernoten in het schap bij de supermarkt. Uit principe koop ik ze nog echt niet en ik kan je vertellen dat ik niet heel veel principes heb;-)

Maar om die zoete honger toch te stillen is het natuurlijk heerlijk iets te bakken dat niet te ingewikkeld is! Het antwoord daarop is een vruchten kruimeltaart. Welk fruit maakt eigenlijk helemaal niets uit. Heb je een pruimenboom die doorzakt onder zijn eigen gewicht? Of woon je in Amsterdam en moet je het gewoon doen met het fruit in de aanbieding;-) Als je de delicious. leest lijkt het net of je er niet bij hoort als je geen terras/tuin/moestuin hebt.

Maar goed ik dwaal af. Het basisrecept is als volgt. 1/3 bloem, 1/3 koude boter, 1/3 suiker en een snufje zout. Punt. Om het op te leuken kun je door de bloem kaneel en citroenrasp doen. Vooral de citroenrasp maakt hem iets frisser.

Voor een niet al te grote ovenschaal neem je overal 250 gram van en doe je er het zout, de kaneel en de citroenrasp door. Vervolgens ga je met je handen in de kom om de boter tot hele kleine klontjes te verwerken. Het moet een soort grof zand worden. Schil de appels en snij ze in stukjes. Doe ze in de ovenschaal en dek ze af met het kruimeldeeg. Schuif de ovenschaal in de oven voor een half uurtje op 180 graden en klaar is Kees!

Snoep ze!
GM

No comments:

Post a Comment